Informatie over verschillende dieten

Als je af wil vallen is het best wel moeilijk een passend dieet te vinden tussen het grote aanbod diëten. We hebben een aantal diëten hieronder beknopt beschreven zodat je een idee krijgt hoe de desbetreffende diëten werken. Bij sommige van deze diëten hebben we de échte nadelen erbij vermeld, zodat je weet wat voor impact het op je gezondheid kan hebben.

Crashdieet

Een crashdieet is een dieet waarmee je snel in een korte tijd af kan vallen, maar er zijn veel nadelen van het volgen van dit soort diëten. Vaak is het met crashdiëten dat je bepaalde voedingsmiddelen helemaal niet meer mag nemen. We zullen een van de populairste crash diëten toelichten, het gaat om

Het ziekenhuisdieet

Wat is de bedoeling van het ziekenhuisdieet?

Eigenlijk is daarom het antwoord vrij simpel. In een zo kort mogelijke tijd veel afvallen. Oorspronkelijk komt het ziekenhuisdieet, die ook wel eens anders kan heten, uit het ziekenhuis. Niet echt verwonderlijk natuurlijk met zo’n naam. Het is de bedoeling van het dieet dat patiënten snel af moeten vallen voor een medische ingreep of operatie. Ook kunnen er andere medische gronden voor zijn, maar voornamelijk gaat het er om dat de patiënt in korte tijd afvalt. Het afvallen is meestal met medische begeleiding omdat het een snelle korte dieet vorm is waarmee veel afvallen het doel is en dat er goed op gelet moet worden dat de patiënt zo gezond mogelijk blijft om sterk de ingreep of operatie in te gaan.

Het dieet is bedoelt om je gewicht snel kwijt te raken. Het dieet is vrij simpel je gaat over de gehele dag stukken minder eten, waardoor je dus snel af zal vallen. De producten zijn gewoon in de supermarkt te verkrijgen. Het dieet kan op uiteenlopende manieren gevolgd worden met verschillende soorten combinaties van voedingsmiddelen.

We hebben een klein voorbeeldje van een dag uit een van de diëten:

Ontbijt: 1 grapefruit of sinaasappel / 1 geroosterde brood of beschuit / thee of koffie zonder suiker

Lunch: 1 grapefruit of sinaasappel / 1 ei / 2 bekers halvolle of volle yoghurt / 2 geroosterde broodjes of beschuit

Diner: 2 tomaten / 2 eieren / 1 beker yoghurt / 2 geroosterde broodjes of beschuit / halve krop sla met eventueel wat dressing van azijn of olie

Het dieet kan 3 weken gevolgd worden, waarna een stopweek volgt, daarna kan je het dieet weer 3 weken volgen. Tenminste als je het volhoud.

Een goede vervanger van het ziekenhuisdieet is het afslankreceptenboek die je laat zien dat afvallen ook snel op een gezonde manier gedaan kan worden.

Wat met het dieet gebeurt is dat je weinig calorieën binnen krijgt en als gevolg daarvan zal je afvallen. Met het dieet is het de bedoeling dat je tussen de 800 tot 1000 calorieën binnen krijgt. Wat stukken minder is wat je als volwassen persoon als dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen krijgt. Daarbij is het ook zo door weinig eten wat je binnen krijgt, is de kans groot dat je veel belangrijke essentiële voeding mist die je lichaam nodig heeft om goed te blijven functioneren. Als snel zal je de bijwerkingen merken van de vitamines, mineralen en andere essentiële voeding die je niet genoeg binnen krijgt.

Je zal je sneller moe voelen, lusteloos, zwakker, hongerig en misschien kan je sneller ziek worden. Dit is natuurlijk niet bij iedereen het geval, maar de kans is groot omdat je nu eenmaal roofbouw pleegt op je eigen lichaam en dat kan alleen maar ten koste gaan van je gezondheid. We denken niet dat je dat voor ogen hebt als je wil gaan afvallen?

De aanbevolen dagelijkse inname calorieën volgens het voedingscentrum om je gezond te blijven voelen is minimaal 2000 calorieën voor een volwassen persoon.

Grote voordeel van het dieet is dat je er snel van af zal vallen. Waar tegen over staat dat als je zal stoppen je snel weer op je oude gewicht zal komen. Wat ook een nadeel van het dieet is dat je roofbouw zal plegen op je lichaam en daarbij je gezondheid. We weten zeker dat het niet in je bedoeling zal liggen om ten koste van wat dan ook af moet vallen zonder daar daadwerkelijk een goed resultaat te behouden voor de lange termijn.

Gezond afvallen is natuurlijk mogelijk op verschillende beproefde methodes die je laten zien dat het ook kan werken voor de lange termijn en dat je blijvend resultaat zal hebben.

We zullen nog meer artikelen plaatsten over verschillende manieren of diëten die je helpen af te vallen en daarmee je cellulite te verminderen.