Bewegen – Wandelen

Een van de beste manieren om af te slanken rond je dijen is het verbeteren van uw algemene gezondheid en welzijn door middel van regelmatig er op uit te gaan en stevig lopen. Het klinkt niet spannend, wist je dat met de juiste snelheid wandelen meer dan 300 calorieën per uur kan verbranden?

En als je de juiste techniek gebruikt en regelmatig loopt, activeer je de onder en bovenbeen spieren ongelooflijk snel! Dit stimuleert de onder liggende huid en zal zeker resultaat geven.

Wat zijn bijvoorbeeld goede manieren om je te Bewegen:

Zwemmen – lichte oefeningen in combinatie geeft een masserende werking door het water. Hetzelfde voor Aqua-joggen en water- aerobics.

Wandelen – in tegenstelling tot joggen. Het geeft een positieve effect op het organisme en geeft de huid meer doorbloeding. Dit geeft ook een positief op het bindweefsel.

Dansen – Net als het lopen of wandelen is dansen ook als een sport voor cellulitis aan te raden. De fysiologische processen zijn vergelijkbaar als het lopen.

Fietsen  is zeer goed tegen cellulite, dit omdat constant dezelfde bewegingen worden gemaakt en dit de verbranding in werking stelt.

Hieronder een aantal voorbeelden van oefeningen die zeker een effectieve werking hebben op je cellulite en algehele conditie.*

Let er wel voor op als je de oefeningen doet het wel correct uitvoerd...

  • Ga met je voeten op heupbreedte staan, de knieën licht gebogen (met een halter in elke hand met de palmen naar het lichaam) Buig langzaam voorover, houd de billen naar achter. Hou de rug recht. Daarna weer rustig naar boven met de rug recht. Maak 8 tot 10 herhalingen.

  • Ga met je bal van je voeten op een verhoging staan en maak laat je hakken omhoog komen. Dan weer laten zakken. Maak 8 tot 10 herhalingen

  • Lunges werkt aam de spieren van je billen, dijen, hamstrings en de onderrug en is ook een goede oefening voor het evenwicht. Ga uit elkaar staan met je voeten op schouderbreedte. Stap terug met een been. Zorg ervoor dat u stevig in evenwicht staat, zodat u een goede balans houd. Stap voorwaarts in de uitgangspositie. Herhaal dit een aantal keer per been totdat het begint te branden.

  • (Bind een weerstand band rond de schenen) Ga dan staan met de voeten breed genoeg om wat spanning in de band te voelen, de knieën gebogen ongeveer 45 graden. Stap nu naar rechts gevolgd door de linker voet, wissel dit af met de andere voet. Neem ongeveer 12 tot 15 stappen, daarna wisselen.​

  • Half brug lift werkt op de spieren van je billen, dijen, hamstrings en onderrug. Ga liggen. Buig een knie. Dan til je je billen op van de grond, til je het andere been op. Til je heupen zo hoog als je kan en je tenen zo hoog als je kunt. Herhaal dit totdat je voelt dat je billen branden. Wissel van been, om en om.

  • De Plank werkt voor je billen, dijen, heupen, hamstrings, onderrug, bovenrug en evenwicht. Het is een perfecte cellulitis oefening met all-around voordelen. Ga liggen op de vloer met je handpalmen naar beneden. Til dan langzaam je benen en bovenlichaam op hetzelfde moment omhoog. Hou vast. Herhaal dit totdat je je billen en hamstrings voelt branden.

  • De squat werkt op de spieren van de dijen, heupen en billen. Ga uit elkaar staan met je voeten op schouderbreedte. Nu doe je alsof je zou willen te zitten in een stoel. Zorg ervoor dat je rug is recht en uw knieën niet uitsteken buiten je tenen. Ga naar beneden, zo laag mogelijk maar wel met rechte rug en billen naar achter. Herhaal dit tot je je benen voelt branden.